16 Kasım 2011 Çarşamba

Tuncel: "Ne zamandan beri Kandil'e sefer düzenleniyor?"

Kendisi hakkında çıkan haberlerin "yanlı, eksik ve yönlendirilmiş" olduğunu ve bu yüzden açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Tuncel şöyle dedi:

* Türkiye'de muhalif siyaset yapmanın çok kolay olmadığının bilincindeyim.

* "Neden ikna edilmedi de infaz edildi?" sorusu henüz cevap bulmamış ancak belli ki bu soru yetkilileri, özellikle İstanbul Valiliği ve Emniyeti'ni çok rahatsız etmiştir. "Bu soruyu soran sen misin?" denilerek medya aracılığıyla linç kampanyası başlatılmıştır.

* Üstelik bir cenazeye katılmak sanki suçmuş gibi yansıtılarak şahsım hedef alınmaya devam edilmiştir. Orada yaşamını yitiren bir insandır ve cenazeye katılmak, sahiplenmek hem dini hem de insani bir görevdir.

* Mensur Güzel'in kardeşi Şeyma Güzel'e karşı da emniyet mensuplarının servis ettiği bir takım senaryolarla yargısız infaz yapılmaktadır. Beni yıpratmak linç etmek adına daha davası bile görülmemiş, BDP'nin gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) Meclisi'nde çalıştığı için gözaltına alınıp tutuklanan genç kadın "terörist" ilan edilmiştir bile.

* Belirtilen tarihte Şeyma Güzel'i ben Sabiha Gökçen Havaalanı'na bıraktım. Diyarbakır'da gençlik meclisinin toplantısı vardı. Burada bir partili çalışanımızı havaalanına bırakmanın neresi gariptir? İkincisi belki benim cahilliğimdir; Sabiha Gökçen ne zamandan beri Kandil'e sefer düzenliyor?

* Bu haberi kamuoyuna servis edenler o gün Şeyma Güzel'in nereye gittiğini ve biletinin bilgilerini de basın mensuplarına ulaştırırlar umarım.

* Bu arada Basının "yargısız infaz" ettiği Şeyma Güzel'in de içinde bulunduğu Gençlik Meclisi üyelerinin davası yarın İstanbul Beşiktaş'ta başlıyor. Bu haberin servis edilmesi acaba bu davayı etkilemek için mi yapılıyor bu da ayrı bir soru olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder