17 Kasım 2011 Perşembe

Başbakan Suriye Konusunda Dünya'ya Ders Verdi !!!

Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu Atlantic Council'in İstanbul'da düzenlediği Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu'nun açılışında bir konuşma yaptı.  

Erdoğan ağırlıklı olarak enerji alanına değindiği konuşmasında, Suriye konusunda da eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, "Suriye, enerji kaynakları konusunda yeterince zengin olmadığı için dünyada yeterince izlenmiyor, Libya kadar yankı uyandırmıyor olabilir. Libya'da ölenler ne kadar insansa, ne kadar cansa, Suriye'de öldürülenler de o kadar insan, o kadar candır. Libya için iştahlarını kabartanlar Suriye'deki katliamlar için sessiz kalmaları vicdanlarda tarifsiz yaralar açmaktadır" dedi.

Suriye'de ve bölgedeki sorunların lokal değil, küresel olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bölgede yaşanan trajediyi görmek, çığlıkları işitmek ve akan kanın durması için acilen tedbirler almalıyız" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ile yalnızca komşu olmadığını aynı zamanda içli dışlı olduğunu vurgulayarak, Şam yönetimine de gerekli adımlar atmamak konusundaki eleştirilerini yineledi.

İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen foruma, ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda diplomat ve üst düzey yetkili katılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder