16 Kasım 2011 Çarşamba

AKP'li kadın vekil Kürt kadın vekillere saldırdı

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nan kendisiyle birlikte İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'e şiddet uyguladığını söyledi. Bahçekapılı ise "Grup Başkanvekilime hücum ederse ben onu erkek kadın olduğuna bakmadan korurum" diyerek şiddeti savundu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in konuşması üzerine BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan söz aldı. AKP grubu adına konuşan Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal’ın “BDP-KCK ile organik bağ içinde değil” derken, İçişleri Bakanı Şahin’in kendisini yargının yerine koyarak suçlama getirdiğini savundu.

Partileri hakkında açılan kapatma davalarının hiçbirinde organik bağ bulunmadığını söyleyen Kaplan, AİHM’de açılan davalarda da Türkiye’nin mahkum olduğunu söyledi.

Bakan Şahin’in 3 milyon Kürt’ü dinsizlikle itham ettiğini anlatan Kaplan, bunun içtüzüğe göre yaralayıcı ifade olarak görülüp kınama cezası gerektiğini savundu ve Başkanı göreve davet etti.

Dinsizlik suçlamasını partilerine seçmenlerine hakaret olarak gördüklerini ifade eden Kaplan, Bakan Şahin bunu söylerken AKP grup Başkanvekilinin de gruplarının önüne gelerek kendisini tehdit ettiğini vurguladı.

Kaplan’ın bu iddiası üzerine kürsüye çıkan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kaplan’ın yanına giderek, “birazdan söz hakkı sizin cevap vereceksiniz” dediğini ancak bağırması üzerine “Burası dağ değil, bağıramazsınız” diye karşılık verdiğini anlattı.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise kendilerine şiddet uygulandığını belirterek söz istedi. Hiç tasvip etmedikleri bir manzara yaşadıklarını söyleyen Buldan, “Burada bir kadın şiddeti yaşadık. Hem de bir kadından, Bahçekapılı’ndan. Kadına yönelik şiddet gününde Sabahat Tuncel ve bana şiddet uyguladı. Tuncel’i ‘Niye buraya geliyorsun’ diye itekledi” dedi. Buldan da Bahçekapılı’nın bu davranışına karşı kınama istedi.

AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçeekapılı bu sözler üzerine kürsüye çıktı. “Ben özür dilenecek bir şey yapmadım” diyerek şunları söyledi: “Alnımın akıyla söylemek isterim. Grup Başkanvekilime hücum ederse ben onun erkek kadın olduğuna bakmadan korurum. Benim Grup Başkanvekilimi kovarlar ve arkadan gelen şiddet gösterirse buna müdahale ederim. Kadın şiddetini eleştiriyorlarsa çocuğunu koruyan annenin öldürülmesini, öldürülen 4 genç kıza yönelik şiddeti de eleştirsinler.”

MUMCU ŞİDDETİ KINADI

Bahçekapılı’nın sözleri üzerine Ayla Akat Ata, Sabahat Tuncel ve Pervin Buldan Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun önüne giderek söz istedi. Söz vermeyen Mumcu, “Şiddeti savunmak olumlamak tasvip edilemez. Bu şekilde konuşmalar bundan sonraki Meclis çalışmalarını olumsuz etkiler. Milletvekillerinin şiddete yönelik davranışlarını kınıyorum. Bir daha tekerrür etmemesini diliyorum” diyerek tepki gösterdi.

Bu arada söz verilmeyen BDP’li kadın milletvekilleri ile AKP’li milletvekilleri arasında sözlü sataşma oldu. AKP’li milletvekillerinden Mumcu’ya da “Meclis’i yönetmekten acizsin”, “Artık oylamaya geç” şeklinde itirazlar yükseldi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder