12 Kasım 2011 Cumartesi

Kocaeli Valisi: Deniz otobüsünde bomba çıkmadı

Haber Merkezi -  Kocaeli Valisi Ercan Topaca,Cuma akşamı Kartepe isimli deniz otobüsünü kaçıran eylemci üzerinde bomba düzeneği olmadığını açıklaması, infaz şüphesini güçlendirdi.

İzmit-Karamürsel seferini yapan deniz otobüsü dün akşam 18.30’da kaçırıldı. İstanbul Selimpaşa'ya demir atan Kartepe isimli deniz otobüsüne sabah saatlerinde yapılan operasyonda, eylemci öldürüldü. Eylemcinin baş ve göğsünden vurularak öldürüldüğü öğrenildi. İlkin eylemci üzerinde bomba olduğu iddia edildi.

Ancak Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Deniz otobüsünü kaçıran kişinin üzerinden bomba çıkmadı. Öldürülen kişinin üzerinde şişe ve kablolarla bomba süsü verilmiş düzenek bulundu” dedi.

Eylemcinin “K.A” adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığını tespit ettiklerini söyleyen Topaca, eylemcinin kullandığı iddia edilen “Kent Kart”ın sahibi M.B.A'nın ise İzmit'in Erenler Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındığını belirtti.

İstanbul Valisi Avni Mutlu da ''Operasyonun başlamasından çok kısa süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Eylemcinin terör örgütü mensubu olduğu net bir şekilde anlaşılmıştır. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcuttur. Çatışma olmadı'' dedi.

Topaca ve Mutlu’nun açıklamaları infaz şüphesini güçlendirdi. Bu eylemde ayrıca AKP hükümetinin Türk medyasına verdiği yeni direktifler de kendisini gösterdi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder