12 Kasım 2011 Cumartesi

Resmi makamlardan çelişkili açıklamalar !

Haber Merkezi -  İzmit’te deniz otobüsünü kaçırma olayı ile ilgili Türk yetkililerinden birbirinden farklı ve çelişkili açıklamalar geldi. Kocaeli Valisi “bomba yok”, İstanbul Valisi “çatışma yok” dedi, İçişleri Bakanı ise “3 adet 450 gram A4 patlayıcı” bulunduğunu savundu.

İzmit-Karamürsel seferini yapan deniz otobüsü dün akşam 18.30’da kaçırıldı. İstanbul Selimpaşa'ya demir atan Kartepe isimli deniz otobüsüne sabah saatlerinde yapılan operasyonda, eylemci öldürüldü. Eylemcinin baş ve göğsünden vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

Olayın yaşandığı sıralarda ve sonrasında yetkililer birbirinden farklı açıklamalarda bulundu. Her açıklama bir diğerini yalanladı. Ancak tüm açıklamalar infaz kuşkusunu güçlendirdi.

İstanbul Valisi: Çatışma olmadı

İlkin İstanbul Valisi Avni Mutlu da ''Operasyonun başlamasından çok kısa süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Eylemcinin terör örgütü mensubu olduğu net bir şekilde anlaşılmıştır. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcuttur. Çatışma olmadı'' dedi.

Kocaeli Valisi: Bomba yoktu

Ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca “Deniz otobüsünü kaçıran kişinin üzerinden bomba çıkmadı. Öldürülen kişinin üzerinde şişe ve kablolarla bomba süsü verilmiş düzenek bulundu” diye açıklamada bulundu.

Vali Topaca bir sonraki açıklamasında ise olayın “adli” olabileceğini söyledi: “Burada önemli olan bu kişilerin bağlantıları, kimlerle nasıl yaptığının açığa çıkarılmasıdır. Bu hususta araştırmalar, incelemeler, soruşturmalar devam etmektedir. Ancak ilk bulgular olayın adi olay olma ihtimalini kuvvetlendirmekle birlikte, tam kesin sonuca ulaşmış değiliz. Umarım bunun terör bağlantıları olmaz ve adi bir olay şeklinde olduğu yönündeki kanaatimiz güçlenir.” dedi.

Bakan Şahin: 3 adet 450 gram A4 patlayıcı çıktı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise öldürülen kişinin 1984 doğumlu Mensur Güzel olduğunu söylerken, üzerinde patlayıcı bulunduğunu savundu. NTV'ye konuşan Şahin, Güzel’in Diyarbakır Kulp ilçesine kayıtlı olduğunu ve PKK’nin Kocaeli sözde gençlik sorumlusu olduğunu iddia etti.

Eylemci üzerinde 3 adet 450 gram A4 patlayıcı çıktığını öne süren Şahin, eylemcinin nasıl öldürüldüğüne dair herhangi bir ifade kullanmadı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder