28 Kasım 2011 Pazartesi

Alman vekiller: Gülen yeni derin devletin öncülüğünü yapıyor

6 Federal Meclis üyesinin de bulunduğu bir grup Alman siyasetçi, Fetullah Gülen'in Kürtleri hedef alan sözlerine dikkat çekerek Alman hükümetinin Gülen Cemaati ile ilişkisini kesmesini istedi. Vekiller Gülen cemaatinin Türkiye'de yeni derin devletin öncülüğünü yaptığına dikkat çektiler.

"Fetullah Gülen AKP'yi Kürtlere soykırım uygulamaya çağırıyor" başlığıyla yayınlanan basın açıklamasında Gülen'in geçtiğimiz ay yayımlanan video mesajında Kürtlere yönelik değerlendirmelerinin endişe verici olduğunu belirttiler.

Alman politikacılar Gülen'in sözlerini "Gülen Allah'ın ismini kullanarak Kürtlere yeni bir katliam çağrısı yapıyor" şeklinde yorumladılar.

Gülen'in AKP'nin tepesindeki isim ve merkezi Berlin'de bulunan Kültürlerarası Diyalog Formu'nun onursal başkanı olduğuna dikkat çekilen açıklamada Alman hükümetine şu çağrı yapıldı:

"Gülen'in sözleriyle AKP'nin Kürt politikası daha iyi anlaşıldı. Aynı zamanda Gülen, AKP'nin Kürtlere karşı uyguladığı şiddeti de sözleriyle onaylıyor. Hareketi ise başta Zaman gazetesi olmak üzere Türkiye'nin büyük medya kuruluşları ve televizyonlarını elinde bulunduruyor.

200 özel okulu, bine yakın ise 'ışık evi' var. Almanya'da da Gülen hareketi yoğun şekilde örgütleniyor. Camiler, enstitülerin yanı sıra 'Deutsch-Türkische Nachrichten' (Almanca-Türkçe haberler) adlı haber portalı Gülen hareketine ait. Gülen, uluslararası uzmanlara göre 90'lı yılları aratmayan tehlikeli yeni bir derin devletin öncülüğünü yapıyor.

2009 yılından itibaren aralarında 6 parlamenter, 16 belediye başkanının bulunduğu 4 binden fazla politikacı ve insan hakları cezaevinde. Daha önceki gün 70 avukat daha gözaltına alındı. Tüm bu uygulamaların yanı sıra Türk ordusu kimyasal silahlar kullanarak savuş suçu işliyor. Kürt sorununun barışçıl yollarla çözüleceğine olan inancımızı tekrar dile getirirken, hükümetten Gülen hareketi ile arasına mesafe koymasını istiyoruz."

KİMLER ÇAĞRI YAPTI

Alman hükümetine Gülen cemaatiyle ilişkisini kesmesi çağrısı yapan Alman Parlamenter ve siyasetçilerin isimleri şöyle: Federal Meclis'in Sol Partili üyeleri; Heidrun Dittrich, Andrej Hunko, Ulla Jelpke, Ingrid Remmers, Harald Weinberg, Jürgen Klute, Kuzey Ren Vestifalya Eyaleti Meclisi üyeleri; Hamide Akbayir, Ali Atalan, Bärbel Beuermann, Hessen Eyaleti Meclis üyesi Barbara Cárdenas, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Marion Padua, Sol Parti'nin Aşağı Saksonya Eyaleti Yönetimi Üyesi Yilmaz Kaba, tarihçi Michael Knapp, sosyolog Martin Dolzer, IPNW Üyesi Dr. Gisela Penteker.


ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder