30 Kasım 2011 Çarşamba

Depremzedeler AKP logolu Yardım! battaniyelerini yaktılar

Eksi 20 dereceye kadar düşen dondurucu havada yaşamını sürdürmeye Wanlı depremzedeler, bugüne kadar kendilerine yardım etmeyen, şimdi ise reklamını yapmak için amblemli battaniye dağıtan AKP’ye isyan etti. Battaniyeyi yakan Ayten Solgür, “Biz can derdindeyiz AKP reklam derdinde, gururumuzla oynamak istiyorlar” dedi.
 

Alın battaniyenizi başınıza çalın!

 Wanlı depremzedeler, bugüne kadar kendilerine yardım etmeyen, şimdi ise reklamını yapmak için amblemli battaniye dağıtan AKP’ye isyan etti. Battaniyeyi yakan Ayten Solgür, ‘Biz can derdindeyiz AKP ise reklam derdinde’ diyerek, Kürt halkının gururu ile oynamak istediklerini söyledi

 Wanlı depremzedeler eksi 20 dereceye kadar düşen dondurucu havada yaşamını sürdürmeye çalışırken AKP’nin halka amblemli battaniyeler göndermesi depremzedelerin tepkilerine neden oldu. Hacıbekir Mahallesi Sürmeli 1 Sokak’ta kurduğu çadırda yaşamaya çalışan Ayten Solgür, AKP’nin gönderdiği battaniyeleri yakarak tepkisini gösterdi. Solgür, AKP’nin yardımları bir camide dağıttığına dikkat çekti. AKP’lilerin esnaflara torbalar verdiğini ve “kesinlikle AKP’lilerin dağıttığını söylemeyin” dediğini aktaran Solgür, bu torbalardan AKP ambleminin olduğu battaniyeler çıktığını belirtti.

 Battaniyeyi görünce şok olduklarını söyleyen Solgür, herkesin sinirlendiğini ve battaniyeleri sobalara atarak yaktığını anlattı. Solgür, kendisinin yakmamasının sebebini ise “Bu ayıbı basına göstermek için” diye açıkladı.

Donsam bile örtünmem

 Ayten Solgür, AKP’ye tepkisini şöyle dile getirdi: “Kendi partinin reklamını yapmak için battaniyelerin üzerine reklam koyup dağıtman insanlığa sığar mı? Bu karda kıyamette insanlar üşüyor sen kalkıp bayraklarının resminin olduğu battaniyeleri dağıtıyorsun. Biz can derdindeyiz AKP reklam derdinde. Biz ölsek de, soğuktan donsak da o battaniyeleri hiçbir şekilde üzerimize örtmeyiz.”

Gururumuzla oynuyor

 Başbakan’a “Utanmıyor musun reklam yapmaya. Sen bu ülkenin Başbakanısın, bu şovu bu reklamı yapıyorsun” diye seslenen Solgür, Başbakan Erdoğan ve AKP’nin insanların ve Kürtlerin gururu ile oynadığını söyledi. “Sen insansan, bu insanlar için işe yarayacak şeyler gönderirsin” diyen Solgür konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdiye kadar hiçbir devlet yetkilisi mahallemize gelmedi. Sadece merkeze geldiler, asker ve polislere yardımda bulundular. Ama bize iğne ucu kadar bile yardım getirmediler. Sadece Diyarbakır, Cizre ve Urfa belediyeleri bize yardımda bulundu.”

 Kürt halkına, “Hiçbir şekilde oyuna gelmeyin” çağrısı yapan Solgür, “Halkımız evlerini bırakıp başka şehirlere gitmesin, evlerini hırsızlara bırakmasın. Eğer öleceklerse de kendi topraklarında, başkalarının minneti altında olmadan ölsünler” dedi ve AKP ambleminin olduğu battaniyeleri ateşe verdi.


Özgür Gündem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder