2 Aralık 2011 Cuma

Al fişini yap banyonu!

Depremde en çok hasarın yaşandığı Wan’ın Erdîş ilçesinde afetzedelerin banyo yapması, Van Valiliği’nin iznine bağlı. İlçede bulunan ve valilikçe kiralanan tek hamama girebilmek için afetzedeler, ilçe kaymakamlığından banyo fişi almak zorunda.

 Hasarlı evlerine giremedikleri için yemeklerini çadırlarda yapıp, bulaşıklarını yine dış alanlarda yıkamak zorunda kalan depremzedelerin yaşadığı en büyük zorluklardan biri, banyo sorunu. Toz ve çamur içindeki çadır yaşantıları nedeniyle üst ve başları çabuk kirlenen depremzedeler, yatak ve döşeklerini koymaya ancak yeten çadırlarının içerisinde banyo ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Büyük bir sorun haline gelen banyo ihtiyaçlarını içinde bulundukları koşullar nedeniyle karşılayamayan ve çadır kentlere yerleştirilmeyen çok sayıdaki depremzede, ilçede bulunan hamamı da kullanamıyor.

Valilik kiraladı

 İlçe merkezinde bulunan “Osmanlı Hamamı”nın depremden hemen sonra Van Valiliği tarafından bir aylığına sahibinden kiralanması nedeniyle, banyo ihtiyaçlarını gidermek isteyen depremzedeler, önce Erçiş Kaymakamlığı’na gidip izin almak zorunda. Banyo yapmak için hamama giden depremzedeleri ise, hamamın girişine asılan “Kesinlikle fişsiz girilmez, 02.12. 2011 tarihine kadar valilik emrindedir” notu karşılıyor. Valilik tarafından kiralanması nedeniyle izne bağlanan banyo ihtiyacı nedeniyle, banyo yapmak isteyen depremzedeler, ilçe kaymakamlığına gidip, “Banyo fişi” almak zorunda bırakılıyor. Kaymakamlıktan banyo fişini almayı başaranlar, geri dönüp ancak banyo yapabiliyor. Sonuçta, depremzedeler 2 Aralık tarihine kadar hamamda fişsiz banyo yapamayacak.




Özgür Gündem (Diha)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder